top of page
_dsc_1.jpg

Η πρώτη βραβευμένη ελληνική γύρη!
Επιλέγουμε νωπή πολυανθική γύρη γιατί προτεραιότητά μας είναι η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας. Μόνο δικής μας παραγωγής, προσεκτικά καθαρισμένη "με το χέρι" και άριστα συντηρημένη στους -18C, φτάνει στα σημεία πώλησης ΠΑΝΤΑ μέσα σε ψυγείο.Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματά της είναι η κατά βάση γλυκιά γεύση της που την καθιστά ευχάριστη στην κατανάλωση.

Νωπή βιολογική γύρη

Η νωπή γύρη περιέχει σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, έχει υψηλή διατροφική αξία, χαρίζει στον οργανισμό ζωντάνια και ευεξία και επιδρά θετικά στο μεταβολισμό. Τη συλλέγουμε από τα μελίσσια μας την άνοιξη και μόνο αν υπάρχει πλεόνασμα καθώς αποτελεί βασική και αναγκαία τροφή των μελισσών. Φυλάσσεται πάντα στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη και δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο ή στην υγρασία.

 

Είναι οι κόκκοι των λουλουδιών με τους οποίους γίνεται η γονιμοποίηση των φυτών. Οι αρχαίοι αιγύπτιοι την ονόμαζαν «η σκόνη που χαρίζει ζωή». Σύμφωνα με πολλούς μελετητές η γύρη αποτελεί τη μοναδική απόλυτα ολοκληρωμένη τροφή. Οι αρχαιότερες αναφορές σε βιβλία για τη χρήση της στην ιατρική προέρχονται από το 1135 όπου αναφέρεται ως τονωτικό και αργότερα, περίπου στο 1200, ως αφροδισιακό, ευεργετικό για το στομάχι και το πρήξιμο ή τις φλεγμονές που προέρχονται από ορισμένες τροφές.
Το χρώμα, η εμφάνιση και η οσμή ποικίλουν ανάλογα με τη βοτανική της προέλευση. Το ίδιο και η γεύση, η οποία μπορεί να είναι γλυκιά, ξυνή, πικρή ή πικάντικη. Ωστόσο δύσοσμη ή χωρίς οσμή και γεύση γύρη ή σε ζύμωση αποτελούν σημάδια αλλοίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την γύρη διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα μας

bottom of page